Cord Blood Center Group vydala další jednotku pupečníkové krve pro sourozence

Začátkem března 2015 vydala skupina Cord Blood Center další pupečníkovou krev na sourozeneckou léčbu. Podání proběhlo v Rumunsku a šlo o pupečníkovou krev, kterou nechali rodiče uložit v naší rodinné bance pro svého syna do budoucna. Jak se později ukázalo, byl to dobrý krok.

Cord Blood Center Group vydala další jednotku pupečníkové krve pro sourozence O čtyři roky později ji lékaři použili při léčbě jeho mladší sestřičky. V prosinci 2014 ji byla diagnostikována chronická juvenilní myelomonocytární leukémie. Je to vzácné, ale velmi závažné onemocnění. Lékaři okamžitě začali u malé pacientky s chemoterapií, po které následovala transplantace krvetvorných kmenových buněk.

Malé pacientce byla podána pupečníková krev v březnu 2015, kdy měla devět měsíců. Podle vyjádření lékařky, která transplantovala holčičce krvetvorné kmenové buňky z pupečníkové krve a kostní dřeně, vyšetření uložené pupečníkové krve potvrdilo její kvalitu jak v kvantitativních parametrech (počet buněk v transplantátu) i kvalitativních parametrech (životaschopnost buněk), což je hlavní argument při rozhodování, zda použít pupečníkovou krev pro transplantaci.

Bylo to už sedmé použití sourozenecké pupečníkové krve pro biologického sourozence v rámci skupiny Cord Blood Center.